Trein Hengelo - Bielefeld start 14 januari 2018

De treindienst Hengelo – Bielefeld start niet op 10 december, maar pas op 14 januari 2018. Dat heeft Keolis Deutschland vandaag bekend gemaakt. De treindienst start een maand later omdat de treinstellen nog niet in Nederland zijn toegelaten.

Het proces van toelating van de nieuwe treinen loopt op dit moment nog. “Naar verwachting is de beoordeling nog niet op 10 december afgerond. Om die reden hebben de opdrachtgevers in gezamenlijk overleg met de vervoerder besloten om pas vanaf zondag 14 januari 2018 het grensoverschrijdende traject Bad Bentheim-Hengelo te gaan rijden” schrijft Keolis in een verklaring.

Reizigers kunnen vanaf 14 januari 2018 met de nieuwe regionale trein RB 61 vanaf Hengelo en Oldenzaal naar Bad Bentheim, Osnabrück en Bielefeld reizen. Dit is voor het eerst dat er een regionale trein tussen Hengelo en Bielefeld rijdt. In het verleden reed er tussen Hengelo en Bad Bentheim al wel eens een regionale trein (Grensland Express).

Op het traject gaan in totaal acht nieuwe treinen rijden van het type FLIRT, welke in Nederland op dit moment ook een groot aantal bij NS en Arriva rijden. De treinstellen van Keolis Deutschland zijn voorzien van een meerspanningssysteem om zowel op het Nederlandse als op het Duitse spanningsnet te kunnen rijden.

Keolis Deutschland is de nieuwe vervoerder op Teutoburger-Wald-Netz (TWN), waar het traject Hengelo-Bielefeld een nieuw onderdeel van is. Zij nemen het vervoer vanaf 10 december 2017 over van de Westfalenbahn. Keolis Deutschland verzorgt het vervoer op het TWN onder de naam Eurobahn. Zij doen dit in opdracht van Nahverkehr Westfalen Lippe (NWL), de Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen mbH (LNVG) en de Provincie Overijssel. De nieuwe trein is een vervanger van de voormalige Grensland Express welke 7 december 2013 tussen Hengelo en Bad Bentheim voor het laatst reed.

Foto: Keolis
Foto: Keolis

Bron: Treinreiziger