Goederentrein ontspoord in Zeeuwse Nieuwdorp; geen gevaar voor omgeving

Maandagavond is er in het Zeeuwse Nieuwdorp een goederentrein ontspoord. Hierbij is tankwagen met LPG omgevallen en is er een andere wagon ontspoord. Het incident gebeurde op een goederenspoor aan de Frankrijkweg. Er zou volgens de veiligheidsregio geen explosiegevaar zijn en de wagon zou niet lekken.

Het bergen van de ontspoorde goederentrein gaat nog de hele dag duren. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zal dinsdag rond 16.00 uur een begin worden gemaakt met het optakelen van een van de twee ontspoorde wagons.

Ook de rails is beschadigd geraakt en zal moeten worden gerepareerd. Daarom verwacht ProRail dat de afhandeling nog een gehele dag in beslag zal nemen. Automobilisten op de Frankrijkweg zullen hierbij omgeleid worden en begeleid worden door verkeersregelaars.

De Veiligheidsregio heeft laten weten dat het om een goederentrein van twintig wagons gaat, waarvan er twee wagons zijn ontspoord.  De politie en de Inspectie voor Leefomgeving en Transport zullen onderzoek doen naar de toedracht van de ontsporing. Daarom blijft de goederentrein voorlopig staan.

Het reguliere treinverkeer is niet verstoord omdat het incident op een goederenspoor plaatsvond.

Foto: ProRail
Foto: ProRail