Twee doden en een vermiste na ongeluk in BelgiŽ

Bij werkzaamheden aan het spoor in België is een ernstig ongeluk gebeurd, waarbij twee spoorwerkers zijn omgekomen en wordt er een vermist, zegt de spoorwegpolitie.

Het ongeluk vond plaats bij de Waalse plaats Morlanwelz, niet ver van Charleroi. Eerder op de dag vond daar een aanrijding plaats tussen een trein en een auto. Bij de herstelwerkzaamheden werden de spoorwerkers door een wegrollende trein geraakt.

Het betrof de trein die betrokken was bij de botsing met de auto. Tijdens het aankoppelen met een andere trein raakte deze los. Vervolgens rolde deze daarna van een helling af, waar de spoorwerkers aan het werk waren. Zij werden door de trein geraakt.

De trein rolde daarna op hoge snelheid verder en kwam in de buurt van La Louvière in botsing met een passagierstrein. In die trein zouden zo'n tien personen gewond zijn geraakt.

Volgens een verslaggever van de RTBF zou de trein "met een zeer grote snelheid" voorbij rijden, en hoorde hij ernstige geschreeuw en hulpgeroep. Een woordvoerder van de Belgische spoorbeheerder Infrabel noemt de situatie zeer ernstig

François Bellot (Minister van Mobiliteit) en Sophie Dutordoir (top van spoorwegmaatschappij NMBS) zijn inmiddels gearriveerd op de plek van het ongeluk. Later op de avond zal er een persconferentie plaatsvinden in het gemeentehuis van Morlanwelz.

Archieffoto: Wouter Hagens
Een foto van een Belgische 'Klassieke trein' welke los staat van het artikel.
Archieffoto: Wouter Hagens