Van 18 t/m 26 november geen treinen tussen Haarlem en Zandvoort

Van zaterdag 18 november tot en met zondag 26 november vernieuwt ProRail het spoor tussen Haarlem en Zandvoort. Ook start de bouw van natuurbrug Duinpoort, een ecoduct waar dieren veilig overheen kunnen lopen om van het ene gebied naar het andere gebied te gaan, zonder het spoor over te steken.

Gedurende negen dagen is geen treinverkeer mogelijk op dit traject, NS zet bussen in.
De pers is van harte welkom om dinsdagmiddag 21 november een kijkje te komen nemen bij de werkzaamheden in de duinen.

Spoorvernieuwing en aanleg ecoduct Duinpoort

Het spoor tussen Haarlem en Zandvoort wordt in negen dagen tijd vernieuwd. Omdat er tijdens deze werkzaamheden geen treinen rijden, kan ProRail ook het eerste landhoofd van de natuurbrug Duinpoort aanleggen. De liggers van de natuurbrug worden in maart 2018 geplaatst, in juni wordt de brug geopend.

Reisadvies

Gedurende deze periode worden er bussen ingezet. Reizigers wordt geadviseerd hun reis van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Deze bedraagt 15 - 30 minuten.

Reizigers checken bij hun vertrek- en eindstation bij de bus in- en uit. Op station Haarlem begeleiden NS-medewerkers overstappende reizigers bij het geopende toegangspoortje. Ook op station Zandvoort aan Zee zijn extra NS-medewerkers aanwezig om reizigers te begeleiden

Foto: Bjarne Kosmeijer (Flickr; Creative Commons)
Een DD-AR trein in Overveen, tussen Haarlem en Zandvoort
Foto: Bjarne Kosmeijer (Flickr; Creative Commons)

Bron: ProRail