ProRail werkt aan noodreparatie Kamperlijn

Spoorbeheerder ProRail legt over 3 kilometer bovengrondse kabels aan langs de Kamperlijn tussen Zwolle en Kampen. Een seinstoring ontregelt sinds vanmorgen de treindienst tussen beide steden. Het is niet de eerste keer sinds de vernieuwing van het spoor afgelopen zomer, dat het traject van 11 kilometer getergd wordt door verstoringen.

De kabels zijn inmiddels aangeleverd en de aannemer rolt ze met spoed uit langs het spoor om vervolgens de kabels aan te sluiten. Het betreft maar liefst 6 rollen van 500 meter kabel per stuk. Naar verwachting zal het treinverkeer op de spoorlijn omstreeks 16:30 weer op gang komen.

Uitval van treinen

De spoorlijn Zwolle-Kampen geeft deze periode meer uitval dan verwacht, zeker gezien de spoorvernieuwing van afgelopen zomer. Volgens ProRail waren de kabels langs het spoor toen echter nog niet aan het einde van hun levensduur en werden ze niet in de vernieuwingsslag meegenomen. Inmiddels onderzoekt ProRail welke kabels op termijn toch vernieuwd zouden moeten worden. In de tussentijd is er een bovengrondse tijdelijke kabel aangelegd.

Foto: Treinenweb
Foto: Het station van Kampen die inmiddels is voorzien van vernieuwde en geëlektrificeerde spoorlijn.

Bron: ProRail