Binnenkort eind aan parkeerperikelen Driebergen-Zeist

Al gedurende langere tijd is er sprake van een parkeerproblematiek bij het station Driebergen-Zeist. Vaak hebben automobilisten moeilijk de mogelijkheid om een vrije parkeerplaats te vinden. Maar daar komt met de opening van een nieuwe parkeergarage verandering in.

Vanaf 13 november parkeren treinreizigers vlakbij station Driebergen-Zeist met de zekerheid van een parkeerplek. De parkeergelegenheid is droog en dichtbij het station. NS opent daar namelijk een nieuwe parkeergarage met plek voor 600 auto’s. De huidige P&R aan de A12 wordt vanaf dat moment opgeheven.

Parkeerproblemen

De omgeving van station Driebergen-Zeist heeft jaren te kampen met een hoge parkeerdruk en onvoldoende ruimte. Om dit op te lossen is gekozen voor een nieuwe overdekte parkeergarage met voldoende, ruime parkeerplaatsen in een veilige garage dichtbij het station. In de omgeving voert gemeente Zeist vergunningparkeren in en zal de gemeente Utrechtse Heuvelrug handhaven op basis van de bestaande wegsleepregeling.

Binnenkort kunnen automobilisten tegen een gereduceerd tarief in de nieuwe parkeergarage parkeren. Om te voorkomen dat automobilisten die nu gratis parkeren voor een verrassing komen te staan, worden zij op allerlei manieren geïnformeerd. Dat gebeurt via sociale media, via de speciale Driebergen-Zeist-app, met tekstkarren, borden en flyers op de tijdelijke P+R.

Duurzaam en gemak

De parkeergarage is qua vorm en materiaalgebruik een bijzonder en opvallend gebouw in het stationsgebied. Bouwbedrijf Aan de Stegge heeft deze parkeergarage binnen 7 maanden gebouwd. Het ontwerp en de uitvoering passen goed in deze groene omgeving met monumentale bomen. Voor de gebruikers biedt de parkeergarage comfort en veiligheid. Daarnaast is deze P+R ook de eerste energieneutrale parkeergarage in Nederland, in het gebruik volledig gevoed door de zonnepanelen op het dak.

De opening van de nieuwe parkeerplaats is een onderdeel van de stationsvernieuwing die de komende periode plaats vindt.

Foto: TahR78
Foto: TahR78