Thalys: 11% meer omzet van en naar Nederland

Het aantal Thalys-treinreizigers van en naar Nederland is in 2017 fors gegroeid. Tussen januari en september nam het aantal reizigers met 7.5% toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg nog harder, met 11%.

Thalys meldt nu al twaalf maanden elke maand groei te zien op het gehele Thalys-netwerk. Thalys doet het van en naar Nederland bovengemiddeld goed. De belangrijkste route voor Thalys is Brussel – Parijs. Daarnaast rijdt de hogesnelheidstrein ook tussen Duitsland en Parijs.

De hoge groei is opvallend omdat Bruno Dierickx, commercieel directeur bij Thalys, in juni nog de verwachting uitsprak dat het aantal reizigers tussen 2016 en 2018 met 4 à 5 procent zou toenemen. Nu blijkt die groei al veel eerder dan verwacht gerealiseerd te zijn. Thalys hoopt dat de groei in zowel het aantal reizigers als omzet zich door gaat zetten. “Thalys ziet de toekomst rooskleurig tegemoet,” laat het bedrijf in een persbericht weten.

Vanaf 10 december heeft de Thalys drie in plaats van twee reisklassen. De eerste klas wordt opgeknipt in Comfort en Premium. Bij beide klassen krijgt de reiziger dezelfde zitstoel. Bij Premium is daar echter ook catering bij inbegrepen, terwijl dat bij Comfort niet zo is. De tweede klas blijft ongewijzigd, maar heet straks Standard. De nieuwe tarieven zijn sinds 12 september boekbaar.

Archieffoto: Delft Trains
Archieffoto: Delft Trains

Bron: Treinreiziger