Al ruim 6.000 handtekeningen voor petitie spoorlijn Emmen-Groningen

De steun voor de petitie voor de aanleg van een spoorverbinding tussen Groningen, via Stadskanaal en Emmen naar Almelo is al al massaal ondertekend. Inmiddels zijn er al ruim 6.000 handtekeningen binnengekomen.

Onlangs kwam ingenieursbureau "Witteveen en Bos" uit Heerenveen naar buiten met een plan voor de nieuwe spoorverbinding. Een groot deel van het spoor is al beschikbaar, maar tussen Musselkanaal en Emmen moet nog over een traject van 18 kilometer een nieuw spoor worden aangelegd.

Tevens dient de bestaande treinverbinding tussen Veendam en Musselkanaal geschikt gemaakt te worden voor personenvervoer. Op het huidige moment heeft de museummaatschappij S.T.A.R. het alleenrecht om over het spoor tussen Veendam en Stadkanaal te rijden met hun stoom- en dieseltreinen.

Petitie

De petitie is een initiatief van de 19-jarige student Tim Sekac uit Amsterdam. Hij heeft een groot aantal petities gelanceerd waarmee mensen de nieuwe spoorverbindingen kunnen steunen. "Ik ben een groot fan van spoorverbindingen. Treinen zijn sneller, betrouwbaarder en duurzamer dan bussen’’, zegt de treinliefhebber tegenover Dagblad van het Noorden. "Het is jammer dat ze ooit zijn opgedoekt. Met de spoorpetities hoop ik deze nieuw leven in te blazen."

Foto: TahR78
Foto: TahR78