NMBS stopt ontwikkeling nieuw ticketsysteem

De Belgische Spoorwegen (NMBS) zet de ontwikkeling van een nieuw ticketsysteem stop. Het spoorwegbedrijf heeft al 30 miljoen euro in het systeem gestoken.

Al vanaf 2012 werkt het spoorwegbedrijf aan een nieuw computersysteem voor de de ticketverkoop. Nadat er al 30 miljoen euro in het systeem is gestoken, werkt het nog steeds niet naar behoren. Om deze reden is besloten om het project stop te zetten.

“We hebben nu drie kanalen voor de ticketverkoop: online, via de automaten en aan de loketten. Die drie kanalen draaien op drie verschillende informaticaplatformen. We hadden beslist daar een eengemaakt informaticasysteem van te maken, om het gebruik te vergemakkelijken. Maar na een studie hebben we nu gekozen voor een ander systeem dan datgene waaraan we werkten,” vertelt NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir.

Dit is niet het eerste project dat door de NMBS geschrapt is. Kort geleden werd onlangs het DICE-project afgeblazen, dat moest verhinderen dat een trein met een open deur vertrok. In dit systeem heeft de NMBS 11 miljoen euro gepompt.

Foto: Ad Meskens
Foto: Ad Meskens