Machinist neemt spoorloper mee naar Lelystad

Langs het spoor bij Lelystad is een man door een machinist opgepikt die langs het spoor aan het lopen was. De man zou in de trein in slaap gevallen zijn en vervolgens op het rangeerterrein van Lelystad wakker geworden zijn. Dat was tevens de verklaring van de 21-jarige man die langs het spoor richting Dronten liep.

Nadat agenten enkele kilometers langs het spoor zochten, bleek dat de spoorloper al door de machinist van een passerende trein was opgepikt en naar station Lelystad was gebracht. Toen de agenten daar polshoogte kwamen nemen troffen zij daar een 21-jarige man aan. Hij vertelde dat hij in slaap was gevallen en vervolgens wakker werd op het rangeerterrein, en besloten had om naar Zwolle (zo'n 40 kilometer) te lopen.

Toen de agenten zijn identiteit wouden natrekken bleek hij als illegale vreemdeling geregistreerd te staan, waarbij hij Engeland was uitgezet maar wel een Nederlandse nationaliteit had. Omdat de politie geen reden had om hem langer vast te houden mocht de 21-jarige spoorloper mocht zijn weg vervolgen via een veiligere weg.

Een politiewoordvoerder verklaarde achteraf: 'Een ding was duidelijk, en we maken hem toch, meneer was duidelijk het spoor bijster.'

Archieffoto: NS
Archieffoto: NS