Station Haren stap dichterbij een nieuwe tunnel

Met de aanbesteding van een tunnel tussen het Stationsplein en de Walstroweg is de herinrichting van het stationsgebied in Haren een stap dichterbij gekomen.

In april volgend jaar zal er een nieuwe tunnel worden gebouwd voor fietsers en voetgangers. Deze moet voor een directe verbinding gaan zorgen tussen het centrum van haren en de wijk Oosterhaar. De reden van de tunnel is volgens de gemeente omdat het aantal treinen de komende jaar zullen gaan stijgen. Hierdoor zou de overweg anders vaker dicht moeten wat tot hinder kan leiden. Dit zou dan zorgen voor een grotere 'eenheid van het dorp'. Ook zal de nieuwe tunnel ervoor zorgen dat de onveilige aansluiting tussen de Nieuwe Stationsweg en de Oude Middelhorst (direct naast het spoor) wordt opgeheven

In februari 2014 is de knoop doorgehakt dat er een nieuwe stationstunnel zou worden gerealiseerd die tevens ook toegang zal gaan bieden tot de perrons. Hierbij is ook een aanpassing aan het station in zicht.

Naast de modernisering van het station en een nieuw P+R-terrein welke al reeds gerealiseerd is, zal ook de stationsomgeving op de schop gaan.

Foto: Gemeente Haren
Foto: Gemeente Haren