Treinverkeer rond Utrecht Centraal ontregeld na stroomstoring

Het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal was maandagochtend zwaar ontregeld. De oorzaak was een stroomstoring. Volgens Stedin is deze inmiddels verholpen. ProRail meldt dat de situatie op het spoor nog "rommelig" is, en dat het nog even kan duren voordat het treinverkeer weer volgens plan kan rijden. Zo vallen er nog diverse treinen uit, en zijn er diverse treinen gestrand geraakt.

De verstoring begon ongeveer om 9:45. Al na ongeveer tien minuten was de spanningsuitval door stroomleverancier Stedin weer verholpen. Ook diverse wijken van de stad zelf zaten zonder spanning.

ProRail en de NS zijn na de stroomstoring druk bezig geweest om gestrande treinen binnen te halen. "We moeten een grote puzzel van honderden treinen opnieuw leggen omdat treinen en rijdend personeel niet meer op de juiste plek staan", aldus ProRail. Vanaf 10:45 kon het treinverkeer langzamerhand weer steeds verder op gang komen.

Vanwege de stroomstoring werden treinen vanuit Alkmaar, Arnhem en Den Bosch eerder gestopt om zo Utrecht Centraal te ontlasten.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb