Hyperloop voorlopig niet naar Nederland

De supersnelle Hyperloop komt voorlopig niet naar Nederland. De Nederlandse inzending voor de Hyperloop heeft het niet gehaald, Hyperloop One richt zich eerst op andere landen.
 

De route die bedacht werd door middelbare scholieren uit Alpen aan de Rijn zou Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem en Lelystad met elkaar verbinden. Deze volledige route zou in 40 minuten afgelegd moeten zijn.

Het voorstel van de Alpen aan de Rijnse scholieren was een van de 35 kanshebbers die gekozen was uit totaal 2600 inzendingen. De 35 routes zijn inmiddels teruggebracht tot tien mogelijke routes, waar er twee in Groot-Brittannië zijn. De andere acht bevinden zich in de Verenigde staten, Canada, Mexico en India. Hyperloop One was niet de enige met Nederlandse plannen, ook het Nederlandse bedrijf Global Mobility heeft plannen voor een Nederlandse Hyperloop.

Binnen een uur in Parijs

De route van Global Mobility zal Amsterdam en Parijs met elkaar verbinden, en zal hier een half uur over doen. Het bedrijf wordt gesteund door TU Delft, NS en BAM. Het is verwacht dat in 2021 een verbinding gerealiseerd zal worden. Momenteel is de reistijd tussen de twee hoofdsteden nog drie uur met de Thalys, of een uur met het vliegtuig.

 

Foto: Hyperloop One

Bron: AT5