Grote metamorfose voor Driebergen-Zeist

Het stationsgebied Driebergen-Zeist ondergaat de komende tijd een totale metamorfose. Afgelopen vrijdag werd in de aanloop hiervan het nieuwe busstation feestelijk geopend. Deze is vergeleken met het vorige busstation ruimer van opzet, en voorzien van veiligere routes voor de bussen.

De busplaatsen liggen aan de Zeist-kant van het station en krijgt uiteindelijk 9 busperrons. De opening van het busstation is de eerste mijlpaal in het stationsvernieuwingsproject. Driebergen-Zeist krijgt uiteindelijk een nieuw station met een grote ondergrondse fietsenstalling. Bij het station komt in oktober een nieuwe parkeergarage met 600 plaatsen.

Naast een busstation en een fietsenstalling wordt er ook een tunnel onder het spoor gebouwd voor het wegverkeer. Files bij de spoorwegovergang behoren dan tot het verleden. ProRail vernieuwt het stationsgebied in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Utrecht en de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist.

Nieuw stationsgebouw

Begin oktober wordt het bestaande stationsgebouw afgebroken. Reizigers kunnen daarna gebruik maken van het tijdelijke stationsgebouw en een traverse over het spoor. In het weekend van 30 september tot 3 oktober is daarom geen treinverkeer mogelijk van en naar Driebergen-Zeist.

Foto: Maurits90
Foto: Maurits90

Bron: ProRail