Vanaf maandag extra spitstreinen tussen Assen en Groningen

Vanaf maandag 4 september gaan in de ochtend- en avondspits extra treinen rijden van NS tussen Assen en Groningen. De afgelopen periode zijn de sporen in Assen hiervoor geschikt gemaakt.

Inwoners van de regio Groningen-Assen kunnen dan zes keer per uur de trein tussen deze steden. Voor reizigers vanaf Haren en Groningen Europapark verdubbelt het aantal treinen in de spits van 2x per uur naar 4x per uur. Daarnaast verbetert de overstap van de Sprinter op de Intercity in Assen in beide richtingen ook. Met de uitbreiding van het aantal treinen tussen Groningen en Assen verbetert de bereikbaarheid voor inwoners, werknemers en ondernemers in de regio Groningen-Assen.

In combinatie met onder meer de verbouwing van de stations Groningen en Assen en de verbetering van fietsroutes, het busnetwerk en parkeervoorzieningen, wordt het OV in de regio zo een steeds aantrekkelijker alternatief voor de auto. Dit is onder meer van belang met het oog op de ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen.

Om dit heuglijke feit te vieren wordt er op 4 september een evenement in de ochtend gehouden op station Assen. Aanwezig zijn de betrokken partijen ProRail, provincie Drenthe, gemeente Assen, provincie Groningen, gemeente Groningen, Groningen Bereikbaar en NS.

Tijdens het evenement waarbij er bestuursleden en gementeraadsleden aan het woord komen, zal ook de eerste extra trein vertrekken. Naast het ochtendprogramma wordt er maandag in de ochtendspits tussen 07.00 uur en 10.00 uur ook een presentje uitgedeeld aan reizigers op de stations Groningen, Groningen Europapark, Haren en Assen om hen te attenderen op de extra spitstreinen.

Ook valt bij iedereen die in de buurt van een station woont tussen Assen en Groningen rond 4 september een folder van NS in de bus met kortingsacties.

Foto: TahR78
Foto: TahR78

Bron: Nederlandse Spoorwegen