ProRail start campagne tegen "spoorboomduiken"

Spoorbeheerder ProRail heeft een brief naar 250 scholen langs het spoor tussen Amsterdam en Eindhoven gestuurd. Hierin waarschuwen ze voor het toenemende treinverkeer op het traject vanaf aanstaande woensdag 6 september. Zo adviseren ze aan leerlingen om eerder van huis te gaan, en oplettend te zijn bij het oversteken van een overweg.

De spoorbeheerder wil zo voorkomen dat de jeugd 'gekke dingen' gaan doen, zoals het doorglippen onder spoorbomen, rode lichten op een overweg te negeren, of het slalommen tussen gesloten overwegbomen.

Hoog-frequent rijden

Aanstaande woensdag 6 september gaat de spoorbeheerder een proef doen met 'hoog-frequent rijden'. Zo laten ze extra treinen laten rijden tussen Amsterdam en Eindhoven wat voor extra overlast kan zorgen bij overwegen. Op het traject rijden nu nog vier intercity’s per uur, en dat worden tijdens de test zes intercity’s per uur. Tussen Utrecht en Houten zullen er zes sprinters per uur gaan rijden in plaats van vier. Om de veiligheid te waarborgen worden er ook verkeersregelaars ingezet.

Omdat het nog steeds voorkomt dat mensen roekeloos gedrag uitvoeren op overwegen wordt de waarschuwing aan de scholen verspreid. Jaarlijks vallen er nog steeds diverse doden bij ongelukken op overwegen. Om dit tegen te gaan presenteert ProRail regelmatig campagnes, en zijn ze bereid om gastlessen te geven op scholen of lespakketen te verspreiden.

Foto: Treinenweb