Zwollenaar maakt documentaire Kamperlijntje

Oud-ProRailmedewerker Erick Bomhof heeft tussen 8 juni en 28 augustus de werkzaamheden op het Kamperlijntje in beeld gebracht. Met zijn videocamera was hij de afgelopen periode langs het spoor tussen Kampen en Zwolle te vinden, waar hij een documentaire bijelkaar geeft gefilmd.

Erick heeft zijn passies video en spoor bij elkaar gelegd om deze documentaire op te kunnen nemen. Zelf was hij ook voorheen werkzaam in de buitendienst van ProRail waar hij vaak langs de baan te vinden was. Via contacten van aannemers kon hij zich op de hoogte laten houden van de planning over de voortgang van de elektrificatie en ombouw van het spoor..

Tegenover RTV Oost geeft Bomhof aan dat hij er alles voor overhad om de opname te maken: "Dan moet je over hekjes klimmen, door lang gras een talud op en dan stap je ineens in een kuil en ga je languit met al je apparatuur". Ook 's nachts was de videomaker actief om aan zijn reportage te werken. "Hier verderop staat een boerderij waar ik een mooi zicht had op de werkzaamheden. Trapte ik ineens in iets zachts.... Dan weet je dat je in een koeienvlaai staat. Ach, het hoort er allemaal bij"

Op dit moment is de reportage nog niet af, maar wel heeft hij op YouTube een korte compilatiie van diverse indrukwekkende beelden geplaatst.

Foto: Treinenweb
Foto: Het station van Kampen die inmiddels is voorzien van vernieuwde en geëlektrificeerde spoorlijn.

Bron: RTV Oost