Keolis presenteert nieuwe FLIRT voor grensoverschrijdende verbinding

Op 10 december start de Duitse aftakking van Keolis het 'Teutoburger Wald'-netwerk. Dit is een  grensoverschrijdende treinverbinding tussen Hengelo en het in Duitsland gelegen Bielefeld. Speciaal voor deze dienst introduceert Keolis nieuwe elektrische meerspannings FLIRT-treinen.

De eerste van een totaal van acht treinen is deze week aan de pers gepresenteerd. "Wij bieden onze passagiers en onze medewerkers de nieuwste technische uitrusting en comfort bij deze nieuwe treinen," verklaarde Thomas Görtzen, adjunct-directeur van Keolis Germany. In de komende weken zal de trein ingezet gaan worden voor opleidingsritten om personeel bekend met de trein te maken.

Comfort

De vijf-delige FLIRT kan 585 passagiers vervoeren, waarvan 266 comfortabele stoelen. In de eerste klasse bevinden zich 16 zitplaatsen tot 24 zitplaatsen. Er is ook ruimte voor 24 fietsen per trein.
De treinen hebben royaal ontworpen multifunctionele ruimtes op de balkons, brede toegangsdeuren en instaptreden voor reiziger met een lichamelijke beperking. Het comfort van de nieuwe voertuigen wordt aangevuld met een reisinformatiescherm, binnenverlichting en stopcontacten op alle zitplaatsen. Ook wordt de trein voorzien van veiligheidscamera's.

Techniek

Ook voor de machinist is de trein voorzien van diverse gemakkten. Zo heeft diegene beschikken over een indivudele airconditioning en is is er in de cabine ook eigen toegangsdeur naar buiten. Daarnaast is de cabinevan de machinist ergonomisch ontworpen volgens de laatste bevindingen. Ook voldoen de treinen aan alle wettelijke eisen en standaarden. Voor de treinritten op de Nederlandse routes is de FLIRT ook uitgerust met het ETCS Level 2 en ATB-treinsysteem.

"Onze belofte over de prestaties naar onze passagiers is veilig en servicegericht," zegt Thomas Görtzen. "Zowel onze passagiers als onze medewerkers profiteren van de moderne treinen voor deze nieuwe verbinding. '

 

Verheugd

Ulf Braker, directeur van Stadler, bevestigt de betrouwbare samenwerking met Keolis en de leasingmaatschappij Alphatrains: "We zijn verheugd om de Keolis FLIRT-voertuigen van de nieuwste generatie te kunnen overhandigen. Naast de nieuwste veiligheidstechnologie, is ook een hoge mate van stabiliteit mogelijk Als hoge energie-efficiëntie zijn de elementen die deze treinen karakteriseren."

Leasebedrijf AlphaTrains, dat ook projectmanagement en bouwcontrole biedt naast financiering, werkt tevens samen met Keolis om de nieuwe trein te laten rijden. Directeur Thomas Schmidt (AlphaTrain) benadrukt: "We zijn verheugd dat Alpha Trains en Keolis ook zullen zijn In staat zijn om vele jaren samen te werken."

Foto: Keolis
Foto: Keolis

 

Bron: Keolis