Reizigers Amersfoort verstoken van tijd op station Amersfoort

Veel reizigers in Amersfoort zijn al een flinke periode verstoken van de tijd, bij het passeren van de entree van de stations. de klok op de voor- en achterzijde van de gevel van het stationsgebouw missen. Op de plaats waar normaal de klok hangt, prijkt nu een tijdelijk bord met een afbeelding van een wijzerloze klok waarop vermeld staat: "Deze klok is in onderhoud".

De afgelopen tijd zijn er diverse vragen aan de Nederlandse Spoorwegen op sociale media gesteld . Hierin lieten zij het volgende weten: "Het onderhoud van een klok is een zeer tijdrovend proces. De klokken die in onderhoud gaan worden verzameld op een verzamelpunt. Vervolgens worden deze tegelijk naar de leverancier gebracht. Daar wordt de klok volledig uit elkaar gehaald en alle onderdelen van het uurwerk stuk voor stuk schoongemaakt." Ook zou volgens onbevestigde bronnen de communicatietechniek van de klok worden aangepast wat de nodige tijd zou vergen..

De NS verwacht dat aan het einde van augustus, na de zomervakantie, de klokken weer worden teruggeplaatst. Als alternatief kunnen reizigers de tijd ook op de vertrekschermen in de stationshal zien, en op de schermpjes van de OV-chipkaart poortjes en paaltjes. Op het plein aan de centrumzijde staat ook een 'zonnewijzer' die als klok fungeert, maar die geeft twee verschillende tijden aan omdat het een kunstobject is.

Foto: Geert van Tol
Foto: Geert van Tol