Vier maanden celstraf voor mishandeling NS-medewerkers

Een 26-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats moet voor vijf maanden de cel in. Hij zou twee NS-medewerkers hebben bespuugd, gebeten en mishandeld. Het incident gebeurde op 26 juli op het station van Assen.

De man was betrapt op zwartrijden en hield zich kalm toen hij door NS-beveiligers de trein uit werd gestuurd. Op het perron ging bij hem de knop om waarbij bij als een razende tekeer ging en het NS-personeel tot bloedens begon te bijten en te bespugen. Tijdens het handgemeen sneuvelde tevens de bril van een van de medewerkers.

Toen toegesnelde agenten hem kwamen aanhouden wou de man niet meewerken, en schreeuwde voortdurend dat hij niet terug wou naar Syrië en riep voortdurend de kreet: "Allahu Akhbar". De man is inmiddels overgebracht naar de psychiatrische afdeling van Vught, maar weigert zich te laten onderzoeken. De persoon was al twee jaar aan het rondzwerven in Nederland met een verblijfsvergunning en was al eerder diverse keren met de politie in aanraking geweest.

De Syriër zal voor vier maanden vast blijven zitten en moet alsnog een oude celstraf van drie weken uitzitten. Ook moet de man een schadevergoeding van 1.100 euro betalen.

Archieffoto: Bjarne Kosmeijer
Archieffoto: Bjarne Kosmeijer

Bron: RTV Drenthe