Komende week hinder rond Eindhoven vanwege spoorvernieuwing

Vanaf zaterdag 5 augustus zal een grote spoorvernieuwing ten westen van station Eindhoven van start gaan. Hierdoor is er van zaterdag 5 augustus tot en met zondag 13 augustus beperkt treinverkeer tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven.

ProRail en aannemer Swietelsky zullen dan in negen dagen tijd 15 wissels en meerdere stootjukken vervangen. Hierdoor is er tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven veel hinder.

Na de laatste trein wordt het spoor in de nacht van op zaterdag buiten dienst genomen. Vanaf dat moment is er beperkt tot geen treinverkeer meer mogelijk tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch / Tilburg. Met groot materieel worden bestaande wissels opgebroken en afgevoerd. Daarna kan worden gestart met de aanvoer van nieuw materieel. Tijdens de werkzaamheden zullen er tientallen monteurs aanwezig zijn om het sporennetwerk rond het station te verbeteren, zodat deze weer met de tijd kan meegaan.

Geen of beperkt treinverkeer 

Vanaf zaterdag 5 tot en met zondag 13 augustus is er geen of beperkt treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en Boxtel. Als alternatief vervoer zet NS voor haar reizigers bussen in. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner via de website of de app kort voor vertrek te checken, en voor het meest actuele reisadvies en rekening te houden met 15 tot 30 minuten extra reistijd afhankelijk van het traject en het tijdstip van reizen.

Foto: Experience040
Foto: Experience040

Bron: ProRail