Start werkzaamheden Moerdijkbrug

Vandaag 25 juli is de spoorvernieuwing op de Moerdijkbrug begonnen. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 11 augustus. Treinreizigers tussen Zwijndrecht - Breda en tussen Zwijndrecht - Roosendaal zullen hierdoor enige hinder opleveren en worden per bus vervoerd. Goederentreinen rijden deze periode andere routes.

Het spoor op de Moerdijkbrug is in 2003 vervangen en heeft in 2014 en 2015 groot onderhoud gehad. Helaas is gebleken dat de toen uitgevoerde werkzaamheden niet naar verwachting is uitgevoerd, waardoor in 2016 diverse spoedreparaties hebben plaatsgevonden met veel hinder voor reizigers en verladers.

Een totale vernieuwing van de ruim één kilometer lange spoorconstructie is daarom noodzakelijk. De vervanging van het spoor is een complexe klus, omdat hiervoor speciale lastechnieken nodig zijn en het spoor bovendien ook in de brug zitt vastgelijmd. Deze zal eerst los moeten worden gesneden waarna de nieuwe rails er in wordt gelegd. Ook zal de rails langer zijn waardoor er minder lassen tussen de rails nodig zijn, die voorheen voor vele problemen gezorgd hebben.

Omleiding treinen

Goederentreinen rijden om via de Betuweroute of vanaf goederenemplacement Kijfhoek via Rotterdam en Utrecht. Vanaf daar rijden de treinen door naar Den Bosch - Venlo of richting Breda - Roosendaal. Gedurende de werkzaamheden zullen er 's nachts meer goederentreinen langs deze routes rijden dan gewoonlijk. Dit gebeurt in afstemming met het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Helaas is deze overlast niet te voorkomen.

Reisadvies

  • Er rijden alleen Sprinters tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht; tussen Zwijndrecht en Breda en tussen Zwijndrecht en Roosendaal rijden NS-bussen in plaats van treinen
  • reis tussen Rotterdam Centraal en Roosendaal met Intercity of Intercity direct via HSL en Breda; Intercity's tussen Breda en Roosendaal rijden door naar/van Vlissingen
  • reis van Dordrecht naar Lage Zwaluwe, Roosendaal of Breda via Zwijndrecht; reis van/naar Dordrecht Zuid met de NS-pendelbus naar/van Dordrecht (extra reistijd Dordrecht Zuid-Roosendaal/Breda kan tot 60 minuten zijn)

Foto: Smiley.Toerist
Foto: Smiley.Toerist

Bron: ProRail