Persoon aangereden op spoorwegovergang Hillegom

Bij de spoorwegovergang in de Beeklaan in Hillegom is zaterdag aan het begin van de avond een persoon aangereden door een trein. Dat meldt het Haarlems Dagblad. Over de toestand van het slachtoffer is nog niks bekend.

Vanwege het incident is het treinverkeer tussen Haarlem en Hillegom enige tijd gestremd geweest. De trein die betrokken was bij de aanrijding bevatte op dat moment zo'n honderd passagiers. Zij zijn na enige tijd veilig uit de trein geëvacueerd om over te stappen op een andere trein die ernaast geplaatst werd. Omstreeks kwart over negen werd het spoor weer vrijgegeven, en kon het treinverkeer weer worden hervat.

"Storing aan overweg?"

Eerder op de dag werd al meldde een twitteraard al dat er problemen waren bij de overweg. Hij plaatste een foto waarop te zien was hoe een trein de overweg naderde, terwijl de slagbomen niet sloten. Volgens de NS zou het niet om een technisch defect gaan, maar om een trein die achteruit reed om de bomen te laten sluiten, nadat de trein defect was geraakt. Dit zou volgens de NS geen verband hebben met de aanrijding.

Foto: TahR78