Schilderbeurt voor spoorbrug Zutphen

ProRail zet de spoorbrug over de IJssel bij Zutphen opnieuw in de verf, dit maal in 'Zutphens blauw'. Vanwege de veiligheid tijdens de werkzaamheden rijden er van 25 juli tot en met maandag 7 augustus bussen in plaats van treinen tussen Zutphen-Apeldoorn en Zutphen-Dieren

Over de IJssel bij Zutphen liggen twee stalen bruggen doe gebroederlijk naast elkaar liggen. De ene brug is voor wegverkeer, de ander voor het treinverkeer. Beide bruggen horen bij de aanblik van Zutphen en krijgen bij deze flinke schilderbeurt dezelfde kleur, passend bij de stad. ProRail pakt de spoorbrug aan, terwijl de gemeente de verkeersbrug onder handen zal nemen.

De werkzaamheden zijn al enige tijd in gang, waarbij het treinverkeer niet gehinderd wordt. Echter zullen de werkzaamheden nu dichtbij het spoor plaatsvinden, waarbij deze butien dienst gesteld moet worden. De bovenzijde wordt geschilderd vanaf zes hoogwerkers die vanuit het spoor worden ingezet. De onderzijde wordt benaderd met een hangwagen bestaande uit een bak die aan de brug hangt en die hier speciaal voor gemaakt is.

Op 8 augustus moeten de belangrijke werkzaamheden voltooid zijn, en zal er nog geschilderd worden zonder buitendienststellingen. In december vervangt ProRail de hefkabels van het beweegbare deel van de brug. In het weekend van 9 en 10 december rijden er daarom ook bussen in plaats van treinen.

Foto: ProRail
Foto: ProRail
 

Bron: ProRail