Theatervoorstellingen De Parade op Utrecht Centraal

Van vrijdag 21 juli t/m zondag 6 augustus strijkt het reizende theaterfestival de Parade weer neer in Utrecht. Voor het eerst zijn er dit jaar dagelijks verrassende voorstellingen te zien op het balkon van station Utrecht Centraal, dat wordt omgetoverd tot een klein maar fijn festivalterrein met doorlopend diverse acts.

De optredens vinden dagelijks plaats tussen 14:00 en 18:00 uur en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. In de stationshal, maar ook aan de centrum- en aan de Jaarbeurszijde vind je de trappen naar het balkon. Je hoeft daarvoor niet in te checken. Parade op het station wordt aangeboden door NS, ProRail en de gemeente Utrecht.

Optredens

Dagelijks kunnen bezoekers van 14.00-18.00 uur doorlopend genieten van diverse acts en vinden er drie speciale voorstellingen plaats. Het snoepmeisje is er voor jouw kleurstoffen en plezier. In de Delinus maak je een busrit met de buscharmeur om nooit te vergeten. De show “Springtime” door Hendrick-Jan de Stuntman en Merel Kamp is een uniek visueel spektakel waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal.

Over de Parade

Op de Parade spelen 60 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in tenten. Het merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. In Utrecht strijkt de Parade van 21 juli t/m zondag 6 augustus neer in het Moreelsepark, vlakbij Utrecht Centraal. Meer informatie vind je op de website van de Parade.

Foto: Neeltje de Vries
De Parade in Rotterdam die vorige keer in Rotterdam werd gehouden.
Foto: Neeltje de Vries

Bron: Nederlandse Spoorwegen