Eurostar lanceert virtuele ervaring in de trein: 'Eurostar Odyssey'

Vanaf woensdag kunnen treinreizigers aan boord van de Eurostar een Virtual Reality ervaring beleven over het leven op de zeebodem, terwijl ze door ze Kanaaltunnel rijden. De ontdekkingstocht door de virtuele wereld heet 'Eurostar Odyssey'.

In het avontuur kunnen de reizigers tijdens de reis op hun smartphone of tablet zich duiken in een virtuele wereld vol zeedieren, gezonken schatten en mysterieuze schepen. Tijdens de piek-periodes in de zomer worden er zelfs speciale kijkers uitgedeeld.

Het avontuur is beschikbaar in het Nederlands, Engels of Frans op het gratis entertainmentkanaal van Eurostar. Reizigers kunnen hierop inloggen met hun smartphone of tablet om hier toegang tot te krijgen. Zo kunnen ze het dak van de trein in een glazen plafond zien veranderen en komt de onderwaterwereld rond de trein tevoorschijn. Twee ontdekkingsreizigers, Rose en Benoit, begeleiden hen op een tocht boordevol piratenlegendes, ontmoetingen met bevallige zeemeerminnen en zelfs een bijzonder sociale inktvis. Via een extra spelelement kunnen reizigers de zeedieren op hun tocht verzamelen en meer over hen te weten komen.

Nick Mercer, commercieel directeur bij Eurostar: “Onze reizigers vragen vaak of ze de vissen kunnen zien wanneer ze door de Kanaaltunnel reizen. We zijn uitermate blij dat we dit als eerste reisbedrijf mogelijk kunnen maken via een meeslepende 3D-ervaring. Tijdens de zomermaanden zullen we gratis kijkers aan onze reizigers uitdelen zodat zij onder het Kanaal een heus onderwateravontuur kunnen beleven. Waarom nog vliegen naar Londen als de hele familie zoveel plezier kan beleven in de trein?”

Entertainmentsysteem

Eurostar Odyssey is beschikbaar in alle nieuwe e320-treinen en gerenoveerde e300-treinen via het gratis digitaal entertainmentkanaal en rechtstreeks op het mobiele toestel van de reiziger. Het is beschikbaar op het traject tussen Londen en Brussel, Lille, Parijs, Lyon en Zuid-Frankrijk. Dit entertainmentsysteem biedt reizigers ook gratis de mogelijkheid om meer dan 300 uur aan films, series, documentaires en spelletjes gratis te bekijken, zonder dat dit van (dure) mobiele dataverbindingen te koste gaat.

Foto: Eurostar
Foto: Eurostar

Bron: Eurostar