Parkeerterrein bij station Sassenheim vier maanden dicht

Mensen die bij station Sassenheim overstappen van de auto op de trein moeten mogelijk met de bus of de fiets. Het parkeerterrein bij het station gaat vanaf dinsdag voor vier maanden dicht. Dit is nodig vanwege de bouw van een nieuw parkeerdek. Dat moet uiteindelijk extra parkeerplekken opleveren.

Met 240 extra parkeerplaatsen moet er straks plek zijn voor in totaal 520 auto's bij het station. De gemeente waarschuwt automobilisten om geen gebruik te maken van de parkeerterrein van Dirk supermarkt, McDonald's, Van der Valk Hotel Sassenheim of in de wijk. Wel worden er om de orde in het verkeer te handhaven extra verkeersregelaars ingezet.

Meer reizigers

Station Sassenheim is in december 2011 geopend. Het aantal treinreizigers dat van dit station gebruik maakt, is opgelopen tot ongeveer 3.500 per dag. Dat levert een druk op de huidige capaciteit van de parkeerplaat. Daarom besloot de gemeente dat er een parkeerdek moest komen. Zowel de provincie Zuid-Holland als het ministerie van Infrastructuur en Milieu financieert mee aan het nieuwe parkeerdek.

Foto: Smiley.toerist
Foto: Smiley.toerist

Bron: Omroep West