NS schikt met Connexxion in Limburg-affaire

De Nederlandse Spoorwegen en Connexxion hebben een schikking getroffen in een civiele rechtszaak. Connexxion, de eigenaar van vervoerder Veolia, eiste vanwege de aanbesteding in Limburg een schadevergoeding. De twee partijen hebben nu een schikking getroffen, meldt OV-Magazine.

NS bevestigt de schikking tegenover het vakblad, maar wil verder geen details kwijt. Ook Connexxion geeft geen commentaar. De schikking staat los van de strafzaak tegen NS als bedrijf en zes leidinggevenden, die in het najaar volgt.

Veolia heeft er altijd op gewezen dat het bedrijf geen eerlijke kans maakte bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Het bedrijf stelde dat NS zijn machtspositie misbruikte. NS ontkende lange tijd, totdat duidelijk werd dat het spoorbedrijf via een schijnconstructie oud-Veolia-directeur Renée de Beer inhuurde. Vandaag bevestigde ACM dat NS zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik. Met de schikking heeft NS Veolia-moederbedrijf Connexxion nu gecompenseerd voor de geleden schade.

'NS heeft Veolia in Limburg benadeeld'
Foto: Erik1980 (Wikipedia)

Bron: Treinreiziger