Speciale pop-up winkel geopend voor nagellakactie

De nagellakactie van Youp van 't Hek en Wendy van Dijk die zich inzetten voor de zieke Tijn heeft sinds dinsdag een pop-up winkel geopend op Utrecht Centraal. De winkel is tijdelijk en staat tussen de sporen 9 en 11 in de stationshal. In de winkel worden verschillende kleuren nagellakpotjes verkocht voor het goede doel.

Van 't Hek en Van Dijk sloegen de handen ineen om geld op te halen ten behoeve van kinderen met hersenstamkanker. Zij doen dit door potjes nagellak te verkopen van de ernstig zieke Tijn, die ook bekend is van zijn nagellakactie voor Serious Request in december vorig jaar. De jongen heeft hersenstamkanker, wat jaarlijks bij vijftien tot twintig mensen wordt vastgesteld.

Inmiddels heeft de actie #lakdoortijn al ruim 750.000 euro opgehaald. Het streefbedrag is 1 miljoen euro. Hiermee willen ze een speciale robot aanschaffen om kinderen met hersenstamkanker te behandelen.

Het is onbekend of je er tegen betaling van een donatie ook alleen je nagels kan laten lakken. Doneren is sowieso mogelijk.