Floortje Dessing opent popup-museum op Leiden Centraal

Wie van verre reizen houdt kijkt natuurlijk Floortje. Naar het einde van de wereld. Speciaal voor avonturiers en liefhebbers opent TV-presentatrice Floortje Dessing op Leiden Centraal een musem vol met objecten uit Oceanië. Met mini-museum is te vinden in een wachtruimte op perron 8/9b.

Dessing koos de geëxposeerde voorwerpen uit het geheime depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen, de verzamelnaam van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Dessing die voornamelijk bekend is van haar wereldreizen die zo voor de televisie maakt, heeft de meeste indruk gekregen van Oceanië en het eilandleven in de Stille Zuidzee.

In de expositie worden onder meer vis-, kookgerei en sieraden uit de depots van de deelnemende musea's vertoond, die tot op heden in een verborgen collectie waren opgenomen.

Het mini-museum is geopend vanaf woensdagavond om 21 juni tot en met 23 juli. Daarna zal Kenny B een museum openen op Arnhem Centraal, met Soufiane Touzani naar Utrecht Centraal en met Filemon Wesseling naar Zwolle. Het eindstation is in het Tropenmuseum en wordt ingericht door Yvette van Boven.