Stroomstoring vanwege hitte hindert treinverkeer Zwolle

Het treinverkeer in het hele land is maandagavond ontregeld door onder meer een stroomstoring bij Zwolle. Deze werd volgens spoorbeheerder ProRail veroorzaakt door de hitte. Hierdoor reden er enige tijd geen treinen van en naar het Overijsselse knooppunt van Nederland. Wissels en seinen konden hierdoor niet worden bediend.

De problemen ontstonden om 17:30 uur, tijdens de spits. De Nederlandse Spoorwegen zette vanwege de problemen stopbussen in van en naar Zwolle. Ook werden er snelbussen ingezet tussen Lelystad en Zwolle. Reizigers moesten rekening houden met 60 minuten extra reistijd.

Ook strandde er een trein tussen Olst en Wijhe. Alle reizigers werden geëvacueerd, en voorzien van flesjes water tijdens deze warme dag.

Duizenden reizigers zijn getroffen door de grote verstoring. Hoe de storing is ontstaan is onduidelijk. Inmiddels is omstreeks 20:35 uur het treinverkeer rond Zwolle weer op gang gekomen, meldt de NS. Echter moeten reizigers nog rekening houden met veel treinen die uitvallen of een vertraging hebben.

Eerder op de dag waren er al diverse treinen uitgevallen in Zwolle en Den Haag vanwege stakingsacties van NS-personeelsleden die de FNV-stakingsactie steunden. Deze werkonderbreking leverde weinig hinder op, maar desondanks werden er wel een aantal treinen opgeheven.


Foto: Treinenweb