ProRail start fotowedstrijd voor 10-jarige Betuweroute

ProRail is een fotowedstrijd gestart voor omwonenden rond de Betuweroute; de spoorverbinding voor goederenvervoer tussen de Rotterdamse haven en Zevenaar. De wedstrijd is in het leven geroepen omdat de Betuweroute aanstaande vrijdag 10 jaar bestaat.

Op 16 juni 2007 werd de spoorverbinding officieel in gebruik genomen door voormalig koningin Beatrix en voormalig minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Hiermee werd het reguliere spoor ontlast van het goederenverkeer, en ontstond er een flinke boost voor de de transport-sector.

Sindsdien is de goederenspoorlijn voor sommige omwonenden een vast onderdeel van de omgeving, terwijl anderen misschien hinder ervaren van de treinen die passeren. Toch wil ProRail het jubileum van de lijn niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Fotowedstrijd

Om het 10-jarig bestaan van de Betuweroute te vieren heeft ProRail iets bedacht dat speciaal bedoeld is voor de omwonenden: een fotowedstrijd. ’Zo zie ik de Betuweroute’. Hiermee hopen ze dat de Betuweroute daarmee, behalve een bijdrage aan de B.V. Nederland, ook een inspiratiebron wordt voor mooie beelden.

Deelname

De wedstrijd is exclusief voor omwonenden van de plaatsen aangrenzend aan de Betuweroute. Voorwaarde is dat de foto op een veilige manier is gemaakt. De winkansen nemen toe als men de tips van de jury opvolgt: beweging en/of kleur vangen in het beeld. En, een spoorlijn met een trein is altijd spannender dan een lege. Deelnemers kunnen hun foto (maximaal één per adres) tot en met vrijdag 14 juli aanstaande sturen naar: 10jaarbetuweroute@prorail.nl, onder vermelding van naam en adres.

Jury

Alle ingestuurde foto's worden beoordeeld door een jury, welke bestaat uit communicatieadviseurs van de Betuweroute en professionele fotoredacteuren. De winnaars ontvangen twee kaartjes voor een rondvaart langs de Tweede Maasvlakte te Rotterdam.

Archieffoto: Rob Dammers
Archieffoto: Rob Dammers

Bron: ProRail