NS: "10 Procent meer reizigers de grens over"

In het eerste kwartaal van 2017 is het aantal internationale treinreizen naar de populairste Europese steden gestegen met ruim 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal verkocht NS International ongeveer 770.000 tickets in de eerste 3 maanden.

Ook de online verkopen zijn ten opzichte van het voorgaande jaar gegroeid met 20%. Om verdere reizigersgroei mogelijk te maken, rijden Thalys en ICE sinds een aantal maanden op de drukste tijden met een extra treinstel richting Parijs en Frankfurt.

"We zien een flinke groei van internationale treinreizigers – en niet alleen naar Parijs. De reislust is weer helemaal terug na een dip in 2016 door de aanslagen in Brussel en Parijs. De zakenreiziger is blijven reizen en de toerist is ook weer terug. Met de extra ritten kunnen we deze groei goed aan.", aldus Sofie Drijver, hoofd marketing van de NS.

Extra opties naar Parijs

Thalys biedt sinds kort een extra reisoptie naar Parijs met een extra treinstel aan de Thalys richting Lille van 07:17 uur vanuit Amsterdam. De trein splitst dan op Brussel Zuid/-Midi waarbij één stel naar Lille rijdt en één naar Parijs. Volgens de NS is er zeker sprake van extra capaciteit in de vroege morgen omdat één enkele trein al behoorlijk vol zit.

NS International is al gedurende langere tijd al bezig om de treinen te verlengen voor meer capaciteit. Op op vrijdagmiddag (16:17 uur) rijden er ook twee aan elkaar gekoppelde stellen naar Parijs om de weekendreizigers naar Brussel en Parijs te vervoeren.

Verdubbeling capaciteit ICE naar Basel

ICE International vertrekt ’s ochtends om 08:02 uur vanuit Amsterdam met dubbele lengte richting Frankfurt en Basel vanuit Amsterdam. NS International startte met de extra stoelen voor de ICE International naar Frankfurt en Basel na het stoppen van de City Night Line eind 2016.

Foto: AriŽn Claij
Een Belgische stam voor de IC Brussel in Den Haag HS.
Foto: Treinenweb

Bron: Nederlandse Spoorwegen