Arriva erkent personeelstekort Vechtdallijnen

Arriva is hard op zoek naar vijftig nieuwe stewards en machinisten voor alle trajecten die zij landelijk exploiteren. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Gisteren werd bekend dat spoorvakbond VVMC opheldering van Arriva had gevraagd. “Wij hebben begrepen vanuit onze achterban, dat zijn mensen die dagelijks op de Vechtdallijnen rijden, dat het regelmatig voorkomt dat de treinen rijden zonder een steward  aan boord” aldus vakbondsbestuurder Wim Eilert gisteren. Arriva-directeur Anne Hettinga onderschrijft tegenover het Dagblad van het Noorden nu die lezing.

Hettinga zegt tegen de krant ook de zorgen over de veiligheid op het spoor te delen. Zeker nadat driekwart jaar geleden een machinist van Arriva bij Uithuizermeeden een stoptonend sein miste. "Met het schaamrood op de kaken hebben we toen gereageerd met een grootscheeps plan om de begeleiding van personeel te verbeteren." Wel benadrukt Hettinga dat de veiligheid nu niet in het geding is. Er rijden weliswaar soms treinen zonder stewards, maar niet op tijden dat er agressie of overlast te verwachten is.

De vervoerder zegt verder dat het door de krapte op de arbeidsmarkt moeilijk is om personeel te vinden.

Update 17:17: Eerder melden wij dat Arriva is op zoek was naar vijftig machinisten en stewards voor de Vechtdallijn, echter dit blijkt onjuist. Het is namelijk landelijk voor alle trajecten die zij exploiteren.

Foto: Arjan Grendelman
Foto: Arjan Grendelman

Bron: Treinreiziger