Reizigers komen in Den Haag in plaats van Rotterdam door fout

Door een foutje van de verkeersleiding zat een groep reizigers uit Gouda vanmorgen in de trein naar Den Haag in plaats van de trein naar Rotterdam. Veel reizigers hebben hierdoor eventjes gebaald dat hun eindbestemming vanaf Gouda anders bleek te zijn dan verwacht.

De reisinformatie op het perron strookte niet met de eindbestemming van de trein. Dat is wel verklaarbaar, maar niet de bedoeling, aldus woordvoerster Inge Rijgers van de NS. "Beide treinen hadden vertraging en er was sprake van een spoorwisseling. Vermoedelijk liep daardoor de reisinformatie wat achter."

Volgens de woordvoerster komt een dergelijke wisseling met zulke gevolgen niet vaak voor.  "Als een conducteur ziet dat de informatie op het perron niet klopt, zal hij de eindbestemming nog eens extra omroepen." Ook raadt ze aan om altijd ook de reisinformatie en eindbestemming op de schermen in de trein te bekijken.

Gedupeerde reizigers kunnen kunnen contact opnemen met de klantenservices van de NS voor een mogelijke schadevergoeding. "We zullen daar ruimhartig mee omgaan'', belooft Rijgers.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb