NS vernieuwt reisplanner-app met deur-tot-deur advies

De vernieuwde app van de Nederlandse Spoorwegen zal de gebruiker voortaan van deur tot deur helpen, in plaats van station tot station. Hiermee wil de NS de strijd aangaan met de app van 9292 die algehele reisadviezen over het OV geeft. Ook zal de vernieuwde NS-app de reisinformatie nog beter afstemmen op de gebruiker, waarbij er betere mogelijkheden zijn voor meldingen tijdens de reis.

Met de 'pushberichten' kan de reiziger op de hoogte te blijven over vertragingen en storingen. Dit kan op specifieke dagen en tijden en kan ook voor bepaalde trajecten. Ook deze trajecten zijn op te slaan, om ze snel mogelijk weer op te kunnen roepen bij een nieuwe reis. Uiteraard is er ook nog steeds de mogelijkheid om dringende berichten te ontvangen zodra er een grote verstoring is met landelijke impact.

Ontwerp

Niet alleen nieuwe mogelijkheden staan centraal in de app, ook het ontwerp is aangepast. Vanaf nu is het oude 'hamburger-menu' welke bovenaan de app stond verleden tijd en zijn de belangrijke knoppen nu naar beneden verhuisd. Deze wijziging vormt zich in dezelfde lijn die de apps van Gmail, YouTube en Nu.nl onlangs gevolgd hebben, en zorgen voor nog meer gebruiksgemak. Met name voor mensen die in bezit zijn van smartphones met grote schermen zullen hier meer profijt van hebben.

Een nieuwe functie in het beginscherm zijn de widgets. “Zo kun je er voor zorgen dat er altijd voor jou relevante informatie op het beginscherm van de app te zien is. Er zijn nu vier types widgets, één die het weerbericht op jouw locatie laat zien, een die vertrektijden van een door jou gekozen bushalte toont, een widget met reisinformatie voor jouw traject en de mogelijkheid om direct een reisadvies naar jouw thuis- of werklocatie te krijgen” schrijft Android World in een review.

NS Apps

De NS wou niet kwijt hoeveel mensen de app gebruiken, maar aan de app-stores van Apple en Google is duidelijk te zien dat de apps een miljoen keer gedownload zijn. De nieuwe app wordt de komende twee weken geleidelijk uitgerold als update voor de bestaande gebruikers.

De NS-app wordt per dag miljoenen keren gebruikt om reisadviezen en reisinforamtie op te vragen. Deze app is zowel te download als voor Android als voor Apple. Voor overige apparaten zoals Blackberry en Windows Mobile wordt de website van de NS zelf aangeraden. Deze is sinds vorig jaar volledig geschikt voor het snelle mobiele gebruik.

De website iCulture, AndroidWorld en Android Planet hebben een review over deze vernieuwde app geschreven.

HomescreenReisadviesRitdetails
Foto's: Nederlandse Spoorwegen