Duitse conductrice duwt 71-jarige reiziger uit rijdende trein

Een 71-jarige man uit het Duitse Flensburg is tijdens zijn terugreis van vakantie in het ziekenhuis van Keulen beland. De man werd donderdagavond het slachtoffer van een conductrice die hem uit een rijdende trein zou hebben geduwd.

Het incident vond aan het begin van de avond, om 19:15 plaats in de Eurocity.

"Een videocamera heeft het voorval vastgelegd", meldt een woordvoerder van de autoriteiten. Op de video is te zien hoe de conductrice (41) de oudere man uit de deuren van de trein duwde. De man had een rookpauze op spoor 5 ingepland, en zag toen hoe de trein plotseling vertrok, waarna hij snel wou instappen. Bij het voorval verloor de oudere zijn evenwicht, en viel daardoor tussen het perron en de trein. "De reiziger klom op eigen kracht weer het perron op", zei de woordvoerder. Daarbij heeft de man veel geluk gehad. Hij heeft geen zware verwondingen opgelopen, alleen een breuk aan een vinger, en schaafwonden aan een been.

Trein stopte niet voor het ongeval

De Eurocity 6 heeft ondanks het ongeval niet gestopt, deelde de Duitse politie mee. Dit was wel noodzakelijk. De 71-jarige man mocht niet meer in de trein stappen, terwijl de trein al vertrokken was. "Wat de conductrice heeft gedaan is grofweg plichtsverzuim”, zei woordvoerder Martina Dressler.
De Duitse politie vervolgt de 41-jarige voor verdenking van lichamelijk letsel, en het in gevaar brengen van het spoorverkeer. De identiteit van de conductrice kon worden vastgesteld; over de beschuldigingen gaf de woordvoerster geen commentaar.

De Duitse politie is dringend op zoek naar getuigen. Op de video zijn op spoor 5 meerdere personen te zien. Een getuigen droeg een hoed van stro en een echtpaar bood de 71-jarige man hun hulp aan.

Foto: DelftTrains
Foto en vertaling artikel: DelftTrains

Bron: Express.de