Hinder op spoor tussen Deurne en Venlo na botsing

Tussen het Limburgse Blerick en Sevenum is dinsdagochtend vroeg een vrachtwagen tegen een goederentrein gebotst. Het incident vond plaats op een bewaakte overweg aan de Columbusweg. Na de aanrijding vloog de truck in de brand. De trein zelf is deels ontspoord en licht beschadigd.

Er zijn geen slachtoffers bij het ongeluk gevallen. Zowel de machinist als de vrachtwagenchauffeur zijn ongedeerd, meldde de brandweer. De chauffeur zou waarschijnlijk net op tijd uit zijn truck zijn gesprongen. De truck werd vele meters meegesleurd en raakte zwaar beschadigd.

Volgens de brandweer vervoerden de trein en de vrachtwagen geen gevaarlijke stoffen. Er is geen gevaar voor omwonenden. De eerste wagon achter de locomotief van de goederentrein staat deels naast het spoor, de rest staat gewoon op het spoor, meldt ProRail. Onderzoeker zullen het spoor gaan controleren, waarna eventueel herstel zal plaatsvinden.

De Inspectie Leefomgeving en Transport doet onderzoek naar de oorzaak van het incident.

Naar verwachting zal het treinverkeer tussen Venlo en Deurne de gehele dag gestremd zijn. Op het traject worden stopbussen ingezet. Tussen Eindhoven en Deurne worden alleen Sprinters ingezet. Reizigers tussen Eindhoven en Venlo kunnen eventueel omreizen via Roermond. De reistijd is ongeveer een kwartier tot een half uur langer dan normaal.

Ongelukken

Dit is de derde keer in een ruime maand tijd dat er in Brabant een ongeluk is met een groot voertuig op een overweg. Al eerder vond er een ongeluk plaats op dit traject toen een trein in botsing kwam met een graafmachine, waarna het spoor enkele dagen buiten dienst was vanwege herstel. Enkele dagen later vond er in het Brabantse Wouw een aanrijding plaats tussen een trein en een vrachtwagen.

Foto: TahR78
Foto: TahR78