Ook Deutsche Bahn slachtoffer van gijzelsoftware

Het gevaarlijke gijzelvirus, wat zich massaal over internet verspreidt, heeft ook de Deutsche Bahn getroffen. De schermen op één of meerdere stations vertoonden hierdoor enige tijd het ransomware programma die bij deze massale uitbraak gebruikt werd. 

Diverse reizigers posten op social media foto’s van de informatieborden waar de boodschap op staat dat de toegang wordt hersteld nadat losgeld is betaald.

De Deutsche Bahn werkt aan een oplossing. Ze laten tevens weten dat ze inderdaad op enkele plekken geraakt zijn door het virus, waaronder verschillende elektronische bestemmingsborden op de stations die erdoor getroffen zijn. De dienstregeling loopt geen gevaar, en het treinverkeer ondervindt geen hinder van deze kwade software.

Ransomeware-virussen

Bij ransomware worden de gegevens op de besmette computer gegijzeld, waarbij tegen een betaling deze weer terug te krijgen zijn. Deze uitbraak heeft in korte tijd al veel grote bedrijven en orgianisaties  geraakt. Een beveiligings-onderzoeker zou inmiddels de verspreiding van het virus al hebben kunnen tegenhouden.

Foto: @ZeichenTaten/Twitter
Foto: @ZeichenTaten/Twitter