Koninklijk gezin met trein gereisd van Den Haag naar Tilburg

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanmorgen samen met hun dochters Amalia, Alexia en Ariane vanaf Den Haag Hollands Spoor per trein vertrokken naar Tilburg. Hier werd uitgebreid Koningsdag gevierd omringd met vele evenementen.

Kort voor het vertrek vanaf Den Haag heeft de Rijksvoorlichtingsdienst een foto van het Koninklijke gezin op Instagram gedeeld. De RVD lanceerde met de foto het nieuwe Instagramaccount van het Koninklijk Huis. Via Instagram worden geregeld foto’s en video’s geplaatst over de activiteiten van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in en voor Nederland.

De Koninklijke trein is hiervoor voor het laatst in 2004 ingezet voor een koninklijke feestdag. Toen reed Koningin Beatrix naar Groningen en Warffum waar toen Koninginnedag werd gevierd.

Naast foto's van de actualiteiten waar het Koninklijke gezelschap bij betrokken is zullen er ook geregeld historische foto’s uit het Koninklijk Huisarchief en achtergrondverhalen in het op de fotopagina worden gezet. Het account wordt bijgehouden door de RVD. Het Koninklijk Huis is al actief op Facebook, Twitter en YouTube.

Foto: RVD
Foto: RVD

Bron: Omroep West