Mogelijk donderdag weer treinverkeer Deurne en Venlo

Spoorbeheerder ProRail verwacht dat reizigers vanaf donderdagochtend 27 april vanaf het begin van de dienstregeling weer met de trein kunnen reizen bij tussen Deurne en Venlo. ProRail noemt het wel een slag om de arm omdat er weinig ruimte is voor eventuele tegenvallers. Vanwege een botsing tussen een graafmachine en een goederentrein maandag is het spoor zwaar beschadigd geraakt.

De schade is aanzienlijk groter dan in eerste instantie leek, nadat de trein maandag werd weggesleept. Waar in eerste instantie sprake was van de vervanging van drie bovenleidingsportalen, bleken er zelfs zes zwaar beschadigd te zijn. Deze zullen allemaal moeten worden vervangen samen met de bovenleiding. Ook het spoorgrind is vervuild met diesel en olie van de graafmachine en de trein, en dit zal moeten worden afgegraven. Ook de beveiligde overweg zal moeten worden vervangen.

Met man en macht werkt ProRail samen met aannemer Asset Rail om het treinverkeer weer zo snel als mogelijk weer te kunnen laten rijden tussen Deurne en Horst-Sevenum.

Donderdagochtend mogelijk weer treinverkeer

Pas zodra de gehele infrastructuur weer netjes in orde is, zal ProRail nog enige veiligheidstests moeten doen voordat het spoor daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen. Naar verwachting zal het treinverkeer in de vroege ochtend van 27 april op Koningsdag weer op gang komen. Reizigers wordt wel aangeraden om van te voren hun reis te plannen via de reisplanner.

Bussen

Vanwege de aanrijding en het herstel aan het spoor rijden er bij tussen Deurne en Horst-Sevenum bussen in plaats van treinen. De spoorbeheerder raadt reizigers aan de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Archieffoto: Alf van Beem
Archieffoto: Alf van Beem