Station Amsterdam Amstel terug in oude kleuren

Het stationsgebouw van Amsterdam Amstel krijgt een grote schilderbeurt. Door ProRail zullen de houten plafonds en de staalconstructie van de monumentale spoorkap worden teruggebracht in de originele kleuren. Het schilderwerk begint in het weekend van 22 april 2017.

De staalconstructie van de spoorkap wordt in de originele zandkleur gezet. Om de oorspronkelijke kleuren te achterhalen is in opdracht van ProRail nauwkeurig kleurenonderzoek gedaan. Laag voor laag tot aan het staal en het hout, is onderzocht welke kleur het station oorspronkelijk gehad heeft. En die kleuren komen zullen dus terugkomen..

De schilderklus is een onderdeel van de ingrijpende verbouwing die de komende jaren op het station plaatsvindt. Het gebied rond station Amsterdam Amstel is een belangrijk verkeersknooppunt. Hier kruisen dagelijks automobilisten, bussen, fietsers, voetgangers, trams, metro’s en treinen elkaar. Bij elkaar zorgt dit voor een stijgend aantal reizigers die dagelijks het station passeren. De gemeente Amsterdam werkt daarom aan de herinrichting van de openbare ruimte. ProRail pakt het station en het stationsgebied aan. Hiermee moet het knooppunt weer voorbereid worden op de toekomst.

Foto: M.Minderhoud
Foto: M.Minderhoud

 

Bron: ProRail