In meivakantie geen treinverkeer Zutphen -Winterswijk

ProRail werkt tijdens de meivakantie van 21 t/m 30 april aan het spoor tussen Zutphen en Winterswijk. In deze periode rijden er geen treinen, maar bussen. Tijdens de spoorvernieuwing zal groot onderhoud worden uitgevoerd,

Waar spoorbeheerder ProRail in 2016 al bezig was met spoorvernieuwing tussen Zutphen en Winterswijk zal er in de meivakantie van 2017 mee worden verder gegaan. Op verschillende locaties op dit traject vinden deze grootschalige onderhoudswerkzaamheden plaats, aaneengesloten tussen vrijdagavond 21 april (21.00u) en maandagochtend 1 mei (05:00u, voor start treindienst).

Werklocaties

Op deze locaties zal er voornamelijk groot onderhoud aan het spoor plaatsvinden. Voor omwonenden kan dit betekenen dat er enige overlast zou kunnen plaatsvinden in de vorm van bouwverlichting en geluid.

  • Tussen het station Vorden en de Kostedeweg in Vorden wordt er ballast gestort in en rond het spoor.
  • Op een drietal locaties vernieuwt ProRail het complete spoor. De spoorstaven, dwarsliggers (bielzen) en ballast (spoorgrind) wordt hierbij vervangen. Ook worden spoorwegovergangen vernieuwd. Tussen de Vordenseweg (N319) nabij Ruurlo en de Vordenseweg/Stationsstraat in Ruurlo.
  • Idem tussen de Kempersweg in Beltrum en De Stegge in Lievelde.
  • Idem vanaf de Korenburgerveenweg Winterswijk tot 700 meter in de richting van Vragender.

Overwegen

Vanwege de werkzaamheden worden een groot aantal overwegen afgesloten voor het verkeer. Er wordt een omleidingsroute aangegeven met gele borden. Omwonenden hebben reeds informatie gehad over de omleidingen.