Bouw nieuw station Boskoop Snijdelwijk van start

Half april gaat de bouw van station Boskoop Snijdelwijk van start. Met het nieuwe station worden de Boskoopse woonwijken Snijdelwijk en Waterrijk, MFC De Plataan en de omgeving Zwarte Pad optimaal per trein bereikbaar. Reizigers kunnen al vanaf half december 2017 gebruik maken van het nieuwe station, waar in beide richtingen vier treinen per uur zullen stoppen.

"In opdracht van de provincie is ProRail in januari gestart met de bouw van station Waddinxveen Triangel, nu komt daar Boskoop Snijdelwijk bij," aldus gedeputeerde Floor Vermeulen. “"Zo werken we stapsgewijs aan de verbetering van de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda." Ook bij Zoetermeer komt er een station: Lansingerland-Zoetermeer opent eind 2018. Daarmee krijgt Zuid-Holland er na het verdwijnen van de Hoekse Lijn weer een aantal stations bij.

De aannemer begint half april met het inrichten van het bouwterrein en de sloop- en funderingswerkzaamheden voor het perron. In de zomer bouwt ProRail onder andere het perron van station Boskoop Snijdelwijk en past de spoorbaan aan om het mogelijk te maken dat de treinen in het najaar vaker gaan rijden. Dan kunnen treinen alsnog ieder kwartier gaan rijden, iets wat eigenlijk al in december 2016 gerealiseerd zou worden.

Al vele jaren ligt er al een ongebruikt perron in ruwbouw langs het spoor op de plek waar het station moet verrijzen. Echter deze was bedoeld voor de vroegere lightrail-verbinding. Dit perron zal worden afgebroken en opnieuw worden aangelegd.

Artist impression: ProRail
Een Artist impression van station Boskoop Snijdelwijk. (ProRail)

Bron: Treinreiziger