NS laat langere weekendtreinen rijden

De NS gaat de weekendtreinen op een aantal belangrijke verbindingen verlengen. De laatste tijd is het in de weekenden steeds drukker. Hieronder vallen ook de trajecten tussen Groningen de de Randstad, waarvan de treinen vaak behoorlijk vol zaten. Dit leidde de laatste tijd al tot vele klachten.

Het daadwerkelijk aantal weekendreizigers lag hoger dan vooraf verwacht werd, waardoor de lengte van de treinen niet altijd voldoende was. De drukste treinen op het traject tussen de Randstad en Groningen en tussen de Randstad en Enschede worden aankomend weekend al verlengd. Vervolgens gaat NS stapsgewijs meer treinen verlengen.

NS wil reizigers in het weekend zoveel mogelijk een zitplaats bieden. Echter is het niet mogelijk om alle treinen in één keer te verlengen, legt de NS in een nieuwsbericht op hun website uit: "De inzet van treinen in de dienstregeling is een complexe puzzel, waarbij we bijvoorbeeld rekening moeten houden met het opstellen van treinen ‘nachts, het onderhoud en het inplannen van conducteurs en machinisten. Daarom gebeurt het verlengen van treinen stapsgewijs." Ook gaat het vervoersbedrijf de verwachte reizigersaantallen extra zorgvuldig toetsen. "Hiermee kunnen we de reizigerspieken in het weekend uiteindelijk beter opvangen." schrijft de NS verder in hun nieuwsartikel.

De NS waarschuwt wel dat er niet altijd garanties zijn voor voldoende zitplaatsen in de weekenden: "Ondanks het verlengen van treinen, kan het toch druk zijn in de trein, bijvoorbeeld door evenementen, werkzaamheden of verstoringen". Vooral de komende weken van 16 tot en met 30 april zullen er tussen Hoogeveen en Groningen geen treinen rijden vanwege ingrijpende werkzaamheden aan het spoor bij Assen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb