Van 16 t/m 30 april geen treinverkeer tussen Groningen en Hoogeveen

Van 16 tot en met 30 april vinden er werkzaamheden plaats op het spoor bij Assen. Er is in deze periode geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen en Hoogeveen. De NS zorgt dat reizigers tussen deze stations toch tussen deze stations kunnen rijden met pendelbussen.

ProRail past bij Assen het spoor aan zodat er een keermogelijkheid en ruimte komt voor de extra pendeltrein Assen-Groningen die vanaf september in de spits gaat rijden. Daarnaast worden er een aantal overbodige wissels verwijderd, waarmee er minder kans is op storingen. Ook vernieuwen ze het spoor en de overige wissels.

  • Tussen Groningen en Assen en tussen Assen en Hoogeveen rijden snelbussen. En er rijden rechtstreekse snelbussen tussen Groningen en Hoogeveen (dus zonder tussenstop in Assen)
  • Tussen Groningen en Hoogeveen rijden stopbussen (stoppen niet op Groningen Europapark)
  • De NS-bussen stoppen niet op Groningen Europapark; van/naar Groningen Europapark kunt u reizen met Qbuzz lijn 5 of Arriva-trein. Reizigers die ingecheckt zijn bij NS hoeven niet extra in- of uit te checken bij Arriva of Qbuzz.
  • De NS-stopbussen stoppen niet bij station Haren zelf, maar bij het verderop gelegen transferium. Tussen het transferium en station Haren rijdt een pendelbus.

Op de stations staan met duidelijke pijlen aangegeven waar de bussen vertrekken. Ook is er extra personeel aanwezig om reizigers te begeleiden. Voor het reizen met de bus is een geldig vervoersbewijs noodzakelijk.

De extra reistijd is 15 tot 45 minuten.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb