NS presenteert 'Station Live' voor podiumtalent

Vanaf aanstaande vrijdag presenteert de NS ‘Station Live’. Dit is een podium op Amsterdam Centraal voor nieuw talent, waaronder jonge muzikale talenten, opkomende theatermakers en nieuwe uitblinkende bands. Iedere vrijdagmiddag tijdens de avondspits vindt er aan de IJ-zijde een opvoering plaats.

Beginnende muzikanten en theatermakers reizen vaak met de trein naar hun optredens in het land. Met Station Live wil de NS jonge talenten een podium geven op het station. Voor reizigers biedt een opvoering een mooie afsluiting van de week en start van het weekend.

Optredens

De eerste artiesten van Station Live zijn bekend: Op 7 april zullen singer-songwriters Hebe en Aïscha Traïdia de spits afbijten tijdens de spits. Op 14 april nemen Rachel Louise en Raoul Michel het stokje over, gevolgd op 21 april door Tessa Belinfante en Toni Sprokk.

Aanstaande vrijdag zal Aïscha Traïdia haar popmuziek met een alternatief randje en licht Afrikaanse invloeden laten horen. Zij heeft zich laten zich inspireren door de muziek van Michael Jackson, Prince, en Erykah Badu. Haar emoties en verhalen weet ze op een overtuigende manier over te brengen met haar pakkende popliedjes.

Daarna zal Hebe haar opvoering uitoefenen. ZIj studeerde in mei 2014 af als singer-songwriter aan de jazzafdeling van het conservatorium van Amsterdam. Haar werk balanceert tussen groove en sferische elementen; filmische soulpop zoals ze het zelf noemt, waar invloeden van Lianne La Havas, Van Morrison en Feist in terug te horen zijn.

'Station Live' presenteert iedere vrijdagmiddag nieuw talent tijdens de avondspits, tussen 16.30 en 18.30 uur aan de IJ-zijde van Amsterdam Centraal.

Afbeelding: NS
Afbeelding: NS

Bron: Nederlandse Spoorwegen