Nieuwe stoptrein van Arnhem naar Duitsland rijdt nog niet

Op de eerste dag dat NS-dochter Abellio met de Rhein-IJssel-Express start kampt de lijn met problemen. Rond 08.30 uur meldde de NS dat er wegens beperkingen in de materieelinzet geen stoptreinen rijden tussen Arnhem Centraal en het station Emmerich.

Vanochtend om 05.44 uur zou de eerste trein moeten vertrekken, maar tot in de middag heeft de ieuwe trein naar Duitsland nog niet gereden. De NS verwacht dat omstreeks 15:30 de materieelinzet weer hervat zal worden volgens de dienstregeling. De eerste trein die aan zou moeten komen zou dan officieel ingehuld moeten worden met een delegatie van belangrijke personen. het is tot op heden nog de vraag of deze vandaga nog door zal gaan.

Nieuwe verbinding

De nieuwe treinverbinding, ook de Rhein-IJssel-Express (RE19) genoemd, zou vanaf vandaag vanuit Arnhem elke werkdag van 05.44 uur in de ochtend tot 22.44 uur in de avond rijden. Deze stopt in Nederland nog in Arnhem en Zevenaar, waarna deze vervolgens de grens over gaat. Daar stopt de trein op de stations van Emmerich, Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf.

Foto: Rob Dammers
Foto: Rob Dammers