Vanaf 3 april directe verbinding tussen Den Haag en Eindhoven

De snelle intercity tussen Den Haag en Breda die op 23 januari 2017 is gestart rijdt vanaf maandag 3 april door naar Eindhoven. Vanaf die datum rijdt de treindienst zoals deze bedacht is: twee keer per uur in beide richtingen een trein tussen Den Haag en Eindhoven die -tussen Rotterdam en Breda- via de HSL-lijn rijdt.

Met deze definitieve verbinding hebben reizigers tussen Den Haag en Eindhoven straks een totale reistijdswinst tot 11 minuten over het hele traject vergeleken met de normale intercity.

In de afgelopen maanden heeft NS veel ervaring opgedaan met deze nieuwe intercity tussen Den Haag en  Breda. Ook zijn inmiddels voldoende HSL-geschikte treinen beschikbaar om de volledige dienstregeling te rijden. Tijdens de eerste periode vanaf 23 januari was er voor reizigers die overstapten vanuit (of naar) richting Tilburg en Eindhoven een extra overstap op Breda. Deze vervalt vanaf 3 april. Vanaf 3 april veranderen de vertrektijden op dit traject met een paar minuten. NS adviseert reizigers daarom om vóór vertrek de NS Reisplanner te raadplegen.

Intensiever gebruik HSL

Met deze nieuwe treindienst wil NS het HSL-spoor intensiever gebruiken voor de binnenlandse reiziger. Naast de snelle verbinding Amsterdam-Rotterdam hebben vanaf maandag 3 april ook reizigers tussen Den Haag en Eindhoven een kortere reistijd en meer verbindingen. De trein rijdt een groot deel van het traject over het reguliere spoor. De getrokken treinen zijn daarom geschikt gemaakt en toegelaten voor het hogesnelheidsspoor én het conventionele spoor.

Ook rijden er daarom aan beide kanten van de enkeldeks rijtuigen een locomotief van het type TRAXX. De trein is extra lang (9 rijtuigen) en is hiermee de langste niet-samengestelde binnenlandse trein van NS.

Fiets mee

In de trein is een fietsvoorziening ingebouwd met ruimte voor vier fietsen plus een rek voor grote stukken bagage. Op alle treinen staat aan de buitenkant van het fietsrijtuig een sticker met een fiets. Net als bij de andere treinen is een NS Dagkaart Fiets nodig om een fiets mee te mogen nemen. Ook geldt hier dat fietsen alleen buiten de spits mogen worden meegenomen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: Nederlandse Spoorwegen