Arriva start proef met sneller internet

Vervoerder Arriva is begonnen met een proef voor sneller internet op de Noordelijke Lijnen. Hiervoor is er treinstel met nummer 231 voorzien van speciale apparatuur en extra antennes voor zowel binnen als buiten de trein. Met deze proef wil de vervoerder kijken of deze de gewenste resultaten zal hebben voordat ze alle treinen mogelijk gaan ombouwen.

Het nieuwe netwerk gaat nu de 4G-techniek gebruiken in plaats van de oudere 3G-techniek. Hiermee moet er meer bandbreedtte beschikbaar worden gesteld voor meer snelheid. "Maar het wordt nooit zo snel als thuis of op het werk’’, benadrukt Arriva tegenover Dagblad van het Noorden.

Reizigers kunnen hun ervaringen direct kwijt via een speciale website. Arriva gebruikt de ervaringen voor eigen steekproeven en besluit over drie maanden of het de nieuwe techniek in alle treinen inbouwt. De trein zal in het noorden van het land op alle Arriva-trajecten te vinden zijn.

Na een kleine testperiode in 2009 voorzag Arriva in 2011 voor het eerst alle treinen op de Merwede- Lingelijn van internet. Twee jaar later konden de reiziger in het noorden van het land ook gebruik maken van wifi. Redacteur Ariën Claij van Treinenweb benadrukt wel "dat het gebruik van openbare wifi-netwerken niet 100% veilig is. Let er daarom op dat je geen persoonlijke privé-bezigheden erop gaat uitvoeren".

Foto: Maurits90
Foto: Maurits90